Események betöltése
ÚKG

Kálmán László kiállítás megnyitó

Időpont
Kezdés:
Befejezés:
Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 13.00-18.00

Ünnepi nyitvatartás: május 19-20. – ünnepnap – zárva

 

Helyszín
Újlipótvárosi Klub-Galéria

Kálmán László kiállítása

Megtekinthető: 2024. május 16.- 2024. június 14.

SZEMÉLYES GEOMETRIA

 

„A kiállításon az elmúlt 10 év terméséből válogattam.

Szerepelnek használati funkcióval rendelkező design tárgyak: világitótestek, térelválasztó paravánok, és szobrászi igénnyel készült autonóm plasztikák is.

Azt szeretném általuk a közös térben való együtt szerepeltetésükkel bemutatni, hogy a kortárs design és a szobrászat formavilága, formaképzése sok rokon vonást mutat.

Magamról röviden: 1975.-ben diplomáztam az Iparművészeti Főiskolán / ma MOME/ mint ötvösművész. Másoddiplomámat a Képzőművészeti Főiskola Díszlet-és jelmeztervező szakán kaptam 1983.-ban.

Azóta párhuzamosan készítettem design tárgyakat- elsősorban világitótesteket középületek, szállodák belső tereibe -, plasztikákat és díszletterveket színházak számára.

A kiállított világitótestek közül kiemelném a fusingolt üveglevelekből összeállított falikarokat. A térelválasztó plasztikák legfontosabb darabja az a 4 négyzetméteres alkotás, amelyet a kiállítás főfala előtt helyeztem el.

Szobraim legkedvesebbjei: a Terepasztal, és a Mérleg.

Az ötvösség és a szobrászat közös határterületén helyezkedik el az éremművészet.

Ebből a műfajból is szerepel néhány darab a tárlaton.

A kiállítást már akkor is sikeresnek tekinteném, ha be tudnám mutatni, hogy a kortárs iparművészet és a képzőművészet határai sokszor átjárhatóak és kölcsönösen hatnak egymásra. „

 

A részvétel díjtalan!

Információ: Kósa Gergely+36 70 492 0985, kosagergely@kult13.hu

Esemény kategóriák
Kiállítások