Ugrás a tartalomhoz
TT

Tücsöktanya

Tücsöktanya Családi játszóház a XIII. kerületi Önkormányzat támogatásával

Szeretettel várunk minden gyerkőcöt szüleikkel, nagyszüleikkel, barátaikkal hétköznapi és hétvégi programjainkra!

A Tücsöktanyán a játszóház az 5 év alatti apróságokat, a játszóház délelőtti programjai a 3 év alatti csöppségeket és szüleiket, a hétvégi programok pedig a 10 év alatti gyermekeket szólítja meg egy közös, tartalmas, családi együttlétre.

Játszóházunkban nagy súlyt fektetünk a kellemes, nyugodt hangulat és a természet közeli, harmonikus környezet kialakítására.

A játszóház helyszínének otthonos berendezése, a korszerű és természetes anyagokból készült bútorok, a készségfejlesztő játékok kellemes időtöltést biztosíthatnak az apróságok és felnőtt kísérőik számára egyaránt.

A játszóház fő ékessége a Kő Boldizsár képzőművész által tervezett Csodakút játszó sarok, ahol kis vendégeink rögtönzött bábelőadásokat is tarthatnak.

A családok valóban otthon érezhetik itt magukat, a gyermekek saját korosztályuknak megfelelő játékokkal játszhatnak, felnőtt kísérőik, szüleik, nagyszüleik lepihenhetnek a babzsákokon, a kényelmes fotelekben vagy akár a szőnyegen hasalva is játszhatnak együtt gyermekeikkel.

 

Programkínálatunk

A játszóház hétfőtől vasárnapig változatos és színvonalas programokat kínál gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt, melyeket megpróbálunk úgy összeállítani, hogy egy-egy alkalommal a hozzánk érkező családok minden tagjának színes és élvezetes időtöltést tudjunk biztosítani!

Rendszeres programok:

  • játékos, angol nyelvű foglalkozások
  • fejlesztő torna babáknak és mamáknak
  • Kerekítő foglalkozások
  • bábos, zenés, énekes foglalkozások
  • babaszínházi előadások
  • pszichológia tanácsadás – a gyerekekkel, a párkapcsolatokban, a családi életben előforduló problémák megoldásában nyújthat segítséget
  • színházi előadások
  • gyermekkoncertek
  • gyermek táncházak

A hétvégi Varázsnapokon való részvételek alkalmával, a gyerekek tücsöktallérokat gyűjthetnek. A tallérgyűjtő játék eredményeképpen,  egy évben két alkalommal, Gyermeknapon és Karácsonykor meglepetés várja a résztvevőket.


Részvételi díjak: 

Játszóház hétköznap: 2.000.-Ft/gyermek/óra

 

Hétvégén:
A Tücsöktanya játszóház hétvégi rendezvényeire a belépő: 2.500.-Ft/felnőtt+1.gyerek, 2. gyerek 1.000.-Ft, 3. gyerektől ingyenes

Játszóház hétvégén: 2.500.-Ft/gyermek/3 óra

 

Kedvezmények:
XIII. Kerületi Kártyával rendelkezőknek:

Játszóház hétköznap: 500.-Ft/gyermek/óra

Játszóház hétvégén: 1.000.-Ft/3 óra/fő

A Tücsöktanya játszóház hétvégi rendezvényeire a belépő: 1.000.-Ft/család

Tücsöktanya Programfüzet

Galéria

Programok

2024. június

Elérhetőségek

1138 Budapest, Dagály utca 15/A +36 1 330 5357 tucsoktanya@kult13.hu Weboldal KULT13.HU Skult13.divizio
Hétköznap: 9.00-18.00 Szombaton: 15.00-18.00 Vasárnap: 10.00-13.00 június 24-től-szeptember 1-ig: hétköznap 9.00-13.00 hétvégén rendezvény függvényében

Munkatársaink

Tücsöktanya játszóház projektfelelős és kulturális munkatárs:
Kovács Gertrúd:
mobil: +36 30 451 60 31
tel.: +36 1 330 5357
E-mail: kovacsgertrud@kult13.hu

A művelődési központ rövid története