Események betöltése
RaM-ArT

SZÉP NYÁRI NAP – A NEOTON MUSICAL

Időpont
Kezdés:
Befejezés:
Nyitvatartás:

A jegypénztár nyitvatartása:
Hétfő: Zárva/Előadás előtt 1 órával
Keddtől péntekig: 13:00 – 19:00
Hétvégén: Zárva/Előadás előtt 1 órával

Helyszín
RaM-ArT Színház
Jegyvásárlás

SZÉP NYÁRI NAP – A NEOTON MUSICAL a RaM-ArT Színházban!

Pásztor László – Jakab György – Hatvani Emese -Böhm György – Korcsmáros György:
SZÉP NYÁRI NAP – A NEOTON MUSICAL

Szép nyári nap / Foltos farmerek az út mentén / Szép nyári nap / Sokan vándorolnak úgy, mint én – hangzik fel a Neoton Vándorének című slágere a Veres 1 Színház új előadásában.

A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv határhoz. Ennek fontos szerepe van a történetben. A humorral és iróniával átszőtt musical szereplői fiatalok, akik „önként” vállalták a nyári melót. A táborparancsnok Tóth Antal, a Szovjet- Magyar Barátság TSZ (TermelőSzövetkezet) paradicsom-feldolgozó melléküzemágának vezetője, helyettese Kovács Jenőné, azaz Panni néni, az orosz tanárnő. Juli, Panni néni KISZ-titkár lánya, beleszeret a frissen érettségizett Varga Péterbe, aki szociológusnak készül. Péter édesapja 56 után disszidált.

A két különböző neveltetésű fiatal szerelmét sokan nem nézik jó szemmel. Az építőtábor többi lakója is pesti tinédzser, akik ezeken a szép nyári napokon teszik azt, amit minden fiatal, vagyis dolgoznak, szórakoznak, összevesznek, kibékülnek, szerelmesek lesznek, de legfőképp énekelnek és táncolnak a máig népszerű Neoton slágerekre. Kell, hogy várj, Kétszázhúsz felett, Santa Maria, Don Quijote, Pago Pago, Ha szombat este táncol, Tini-dal, Holnap hajnalig és még sok más dal is elhangzik az előadásban.

A Neoton dalok mind a mai napig nem hiányoznak egyetlen valamirevaló házibuliból sem – korra való tekintet nélkül! Talán nem túlzás azt állítani, hogy ezek a slágerek ma Magyarországon ugyanolyan népszerűek, mint az ABBA együttes dalai. Az előadásban, a Szovjet-Magyar Barátság TSZ paradicsom-feldolgozó melléküzemágának dolgozói, a paradicsom passzírozás szakértői, a Veresegyházi Hagyományőrzők tagjai vezetik be a fiatalokat a passzírozás rejtelmeibe. És több, mint harminc évvel a rendszerváltás után már valóban felhőtlenül nevetünk múltunkon. És több, mint harminc évvel a rendszerváltás után már valóban felhőtlenül nevetünk múltunkon?

Időtartam: 2 x 75 perc

Szereplők:

Varga Péter                      Cseh Dávid Péter

Kovács Juli                       Gadó Anita

Sanya                                 Vincze Márton

Ria                                      Csáki Edina

Öcsi                                    Krajnik-Balogh Gábor

Margó                                Bajor Lili

Panni néni                         Janza Kata

Tóth Antal                         Harna Péter

Rózsika                             Zorgel Enikő

Kovács Jenő                    Janik László

Tészabó                            Pál Tamás

A Pesti Művésznő           Falusi Mariann

Továbbá:

fiúk, lányok, az építőtábor lakói; valamint asszonyok, a Bácsszentmáriai Szovjet – Magyar Barátság TSZ paradicsom-feldogozó melléküzemágának dolgozói: Béli Titanilla / Maros-Szabó Réka, Fésűs Ákos / Kalmár Botond,  Géczi Olívia, Kiss Csinszka Flóra, Szombath Gergő / Kovács Kristóf, Kovács Dominik Róbert, valamint a Veresegyházi Hagyományőrzők tagjai

Rendezőasszisztens: Czipó Gabriella, Csányi Erika

Súgó: Paku Éva

Koreográfus-asszisztens: Géczi Olívia

Jelmeztervező: Kemenesi Tünde

Díszlettervező: Michac Gábor

Zenei vezető: Nyitrai László

Koreográfus: Bakó Gábor

Rendező: Böhm György – Jászai-, és Nádasdy-díjas

Esemény kategóriák
Koncert, színház, tánc, előadás