Ugrás a tartalomhoz

Helytörténeti Klub!

A Helytörténeti Klub új programsorozata

 

 

2024-től az Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény Helytörténeti Klubja új programsorozatokat indít Helytörténeti hétfő és sétaszombat néven.

Már most érdemes megjegyezni, hogy ha H-elytörténet, akkor H-étfő a tizen-H-áromban!

Várostörténeti előadássorozatunkat minden hónap első hétfőjén 18.00 órai kezdettel tartjuk az Újlipótvárosi Klub Galériában (Tátra utca 20B).

Minden hónap utolsó szombatján pedig 10.00 órai indulással a

XIII. kerület különböző pontjain városi sétákat szervezünk.

 

Helytörténeti hétfő – Majdnem minden, amit a XIII. kerület történetéről tudni érdemes

Havonta jelentkező vetített képes előadássorozatunkban Budapest és azon belül is kerületünk múltjának egy-egy izgalmas fejezetét tárjuk a hallgatóság elé. Célunk nem a száraz tudományos értekezés, inkább egy jól felkészült, de kötetlenebb hangulatú ismeretterjesztő előadást szeretnénk nyújtani az érdeklődőknek. Hónapról hónapra haladva mindig új témákat tárunk fel, és hisszük, hogy egy-egy ilyen este után más szemmel fogunk a jól ismert városra tekinteni.

Az előadásokat Maczó Balázs, muzeológus, várostörténész tartja.

Időpontja: minden hónap első hétfője 18.00 órától


Helytörténeti sétaszombat – Városi séták a XIII. kerületben

Tegyük fel, hogy a XIII. kerület ma ismert városképe egy óriási kiállítás, amelyet maga a történelem rendezett. Városi sétáink pedig afféle tárlatvezetések, amelynek során megpróbáljuk feltárni, hogy a nagy kurátor, a történelem mit, miért és hogyan csinált. Bízunk benne, hogy egy-egy ilyen „tárlatvezetés” után jobban fogjuk érteni azt a bizonyos rendezőt, és ennek tudatában máshogy fogunk kerületünk utcáira lépni. Tartsanak velünk, és fedezzük fel együtt a XIII. kerületet!

A sétákat Maczó Balázs várostörténész tartja.

Időpontja: minden hónap utolsó szombatján 10.00 órától

 

A programokon a részvétel díjtalan, a Sétaszombat alkalmain való részvétel regisztrációhoz kötött!